Ouders, kinderen en jongeren tot 23 jaarkunnen met al hun vragen over opvoeden en opgroeien terecht bij het Ouder- en Kindcentrum (OKC). Bij het OKC vind je onder andere opvoedadviseurs, diëtisten en jeugdgezondheidszorg.In het najaar van 2012 opent in het Community College Noord het Jongeren Informatie Punt (JIP) van Noord.

 
OKC-medewerkers zijn onder andere aanwezig bij ouderavonden voor de brugklas en op themabijeenkomsten op school. Ze hebben ook spreekuren.
 

Het OKC geeft ook trainingen en workshops. Er zijn trainingen voor ouders en verzorgers, maar ook voor leerlingen. Een overzicht van de trainingen voor ouders staat op www.amsterdam.nl/okc/noord De trainingen voor leerlingen vinden op school plaats. Voorbeelden zijn Agressieregulatie (ART), Faalangstreductie (FAT) en Sociale vaardigheden (SoVa). Informatie gaat via de school.

 

Het Jongeren Informatie Punt (JIP) is een nieuwe dienst van het OKC speciaal voor jongeren. Het is een plaats waar jongeren informatie en advies kunnen krijgen over onderwerpen als werk, geld, seksualiteit en huisvesting.

 

Er zijn meer dan 20 OKC's in Amsterdam, waarvan 4 in Noord. De diensten van het OKC zijn gratis.

 
 
Binnenkort  start de cursus Positief Opvoeden voor ouders van tieners.
 
De cursus is kosteloos, bewezen effectief en wordt geleid door geaccrediteerde cursusleiders. Het resultaat van de cursus is dat ouders minder negatieve opvoedstijlen hanteren, minder psychische klachten hebben en dat er minder onenigheid is tussen ouders. De gedragsproblemen bij de kinderen nemen ook significant af. Ouders geven aan dat het gedrag van hun kind aanzienlijk is verbeterd na het volgen van een Triple P interventie.(monitor Triple P Stadsregio Amsterdam 2011). Ouders met kinderen van 11 tot 17 jaar kunnen informatie krijgen en/of zich inschrijven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 020-7670059 of 020- 5555811. 
De cursus is geschikt voor alle ouders met tieners die redelijk Nederlands spreken. Kijk voor data op de agenda van de site (homepage).
 
Triple P trainingen 
De Tienercursus Positief Opvoeden volgens de methode Triple P helpt oorzaken van gedragsproblemen van tieners te herkennen en leert je hoe je gewenst gedrag bij tieners kunt stimuleren. Het biedt daarnaast de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere ouders die voor dezelfde, soms moeilijke, taak staan als jij.
Kijk voor trainingsdata in de agenda van de site (homepage).